Новітні технології підвищать ефективність розбудови спроможних громад в Україні

22 листопада 2016 року у Києві відбулася Публічна дискусія «Технології заради розвитку: ефективна розбудова спроможних громад в Україні». Захід ініційований корпорацією Майкрософт у партнерстві з Ресурсним центром ГУРТ.

 

Метою заходу став пошук нових ефективних моделей співпраці громадських організацій, бізнесу, донорів та влади в результаті застосування яких, спроможні громади зможуть створити оптимальні умови розвитку кожного мешканця. Сучасні інформаційно-комунікаційні технології дозволяють суттєво підвищити ефективність розбудови спроможних громад. Учасники заходу змогли побачити нові можливості доступу до сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.



«Ми створюємо екосистему, яка допомагає бути ефективним та досягати більшого державі, бізнесу, громадам у мобільному світі. В Україні в рамках програми Технології заради Добра ми надали безкоштовно програмне забезпечення та хмарні сервіси 570 громадським організаціям та понад 1,5 тисячам публічних бібліотек на суму майже 15 млн. доларів», —
повідомила Надія Васильєва, Генеральний директор «Майкрософт Україна».

Серед нових можливостей для громадських організацій з листопада 2016 року стали доступними такі хмарні сервіси як Microsoft Azure, Dynamics 365, Power BI, Enterprise Mobility Suite на додачу до Office 365.



«Ми віримо, що Програма технологічної підтримки неприбуткових організацій вже протягом наступного року суттєво зміцнить цифрову компетентність громадського сектору та підвищить ефективність ініціатив громадських та благодійних організацій України»,
– зауважив Олексій Мелещук, голова правління Ресурсного центру ГУРТ.



У заході, зокрема, взяли участь: Микола Рубчак, Міністерство регіонального розвитку; Василь Романюк, Посольство Швеції; Юлія Ткачук, Проект USAID DOBRE; Войцех Рустецькі, Фундація TechSoup (Польща); Інна Підлуська, Міжнародний фонд «Відродження»; Микола Поєдинок, Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад; Микола Ябченко, Міжнародний благодійний фонд «Український жіночий фонд»; Марина Лебідь, Громадська організація «Центр зайнятості вільних людей».



Під час публічної дискусії учасники мали можливість висловити власні думки щодо потреб у ІКТ для ефективної розбудови спроможних громад, дізнатися більше про кращі практики суспільних перетворень завдяки новітнім технологіям та можливості технологічної підтримки, обмінятися професійним досвідом зміцнення потенціалу громадянського суспільства і налагодити співпрацю.

Довідково:

Заснована у 1975 році корпорація Microsoft є визнаним світовим лідером у галузі розробки програмного забезпечення, а також у наданні послуг та рішень, які допомагають людям та компаніям досягати більшого.

З 2003 року в Україні працює компанія «Майкрософт Україна», до завдань якої входить розвиток ринку програмного забезпечення, а також впровадження і локалізація новітніх технологій на території України.

Додаткову інформацію про компанію та продукти Microsoft можна знайти на веб-серверах Microsoft: www.microsoft.ua.

Ресурсний центр ГУРТ — це національний центр суспільної інформації та експертизи, що з 1995 року сприяє суспільним перетворенням в Україні, використовуючи та розвиваючи потенціал інститутів громадянського суспільства (www.gurt.org.ua).

Фото: Андрій Тіней 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте